Zombis orientals
Zombis orientals
Estand de maquillatge
Estand de maquillatge
Detall del maquillatge
Detall del maquillatge
aficionada maquillant-se
aficionada maquillant-se

Sí, són els tres adjectius perfectes per Wind River. Perquè el film s’inicia amb una metàfora excel·lent, que ja fa una síntesi del que veuràs a continuació. Perquè aquest senyor anomenat Taylor Sheridan sap escriure i dirigir d’allò més bé (reconec que no he vist encara Comancheria, la qual va rebre molt bones crítiques). Perquè la banda sonora de Nick Cave i Warren Ellis sobrevola durant tot el metratge de manera misteriosa i inquietant. Recorda molt l’estil fosc del disc Skeleton Tree, on prèviament a la gravació d’aquest, el fill de Nick Cave es va suïcidar. Per tant, a Wind River hi ha dolor, molt de dolor. Dolor per la pèrdua d’un ésser estimat i de la difícil superació d’aquest trauma (si és que es pot aconseguir). I això sense recórrer al sentimentalisme, sinó fent una narració freda (la localització en una reserva índia a les muntanyes de Wyoming actua com un personatge més) i amb una violència seca que recorda a No es País para Viejos, dels germans Cohen. Perquè, si esteu disposats a que el cor us faci mal i a tenir pell de gallina, aquesta és, sens dubte, la vostra pel·lícula.

Elmer Bueno

09
Octubre
2017

Hi ha 4 comentaris

 1. Mimi diu:

  Amb la crítica que fas crec que la veure quan sortiu al cinema o en dvd.
  Les fotos son genials.

  Continua fent-nos aquests petits detalls de les pel.lícules que estas veien que així vaig prenent nota.

 2. Maya diu:

  Buenuuuuu, aquesta és bona.
  M’agrada veure que en els festivals de cinema Fantàstic hi ha pel·licules que et fan posar la pell de gallina.
  Pot ser la sensibilitat, avui en dia, comença a ser una cosa una mica extranya…
  Wind River, intentaré que no se m’escapi.

 3. Jenny diu:

  Tot el q toca Nick Cave és sempre meravellos, i una peli no podia ser menys. Apuntada queda.

 4. rubio diu:

  Donen ganes de còrrer cap a Sitges per veure-la. Comanchería em va encantar, així q no deixaré escapar Wind River.
  Bona feina Elmer

Deixa un comentari