Peter Weir
Peter Weir
merchandising FNAC
merchandising FNAC
Ed HArris
Ed HArris


Jonas Akerlund és molt conegut per la direcció de videoclips per a músics de la talla de Madonna, Metallica, The Rollings Stone o fins i tot Beyoncé o Lady Gaga. Amb Lords of Chaos, el director suec ens porta la rocambolesca biografia del grup heavy metal noruec Mayhem. Ja a l’inici del film ens avisa que el que veurem està basat en fets reals i també en mentides. Una declaració que ens convida a veure el metratge des de una certa distància, i que poguem jutjar els fets sense el rigor més purista d’una biopic convencional. I la veritat, és que és un encert perquè les “aventures” Euronymous, líder de la banda, i els seus altres components són plenes de peripècies extraordinàries i fantàstiques. La història ens explica com un grup jove comença a jugar amb temes foscos com el satanisme, per acabar cremant esglésies i arribar a l’extrem de matar. De fet, Euronymous acaba mort a mans del seu company Varg Vikernes, arrossegat per la paranoia (fruit d’una enveja provinent de l’ego més profund). Al final som espectadors del tràgic relat d’un joves amb ganes de triomfar en la música, però la cosa se’ls acaba escapant de les mans.

Per Elmer Bueno

14
Octubre
2018

Deixa un comentari